Årsstämma 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERAÅrstämman ägde rum på Myntkabinettet i Stockholm. Det var som vanligt god anslutning med ca 70 äldre studenter.
Programmet inleddes med ett mycket uppskattat föredrag av KG Nilsson, välkänd konstnär och tidigare lärare och professor vid Konstfack och Kungliga konsthögskolan i Stockholm. KG är representerad på bl.a. Moderna museet och Nationalmuseet. KG berättade om sin konst med färgstarka bilder och film, där vi fick se hur han arbetade. KG Nilsson är född i Falun och liksom de flesta av oss, tidigare elev vid Falu Högre Allmänna Läroverk. Vi tyckte oss kunna ana intryck från Falu Gruva i den återkommande sexkantiga lilla byggnaden….

KG Nilsson är numera bosatt på Österlen, där han tillsammans med sin hustru driver Bästekille konsthall.

Efter själva årsmötesförhandlingarna avslutade vi med en god lunch i glatt samspråk och gemensam sång.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA